Zijn naam is Coen

Tags

Related Posts

Twitter

Nieuwsbrief

Share This

Zijn naam is Coen

Leonardo Da Vinci zei ooit eens: Er zijn drie soorten mensen: Zij die zien. Zij die zien wanneer hen wordt getoond. En zij die niet zien. Als ‘zij die zien’ ook nog de drive hebben om de wereld te veranderen, krijg je wonderlijke inspirators, wereldverbeteraars. Lennard schreef een blog over zo iemand.

 Coen van Veenendaal

Coen zag een wereldwijd probleem in het onderzoek naar kanker waardoor het pas over 50 jaar een chronische ziekte zou zijn. Hij bedacht een plan om dit terug te brengen naar tien jaar (waarmee hij pak ‘m beet 400 miljoen levens redt) en had de drive dit plan daadwerkelijk in werking te stellen. Wat een man, die Coen.

 Onbaatzuchtig

Vandaag was Coen bij mij op de koffie. Ik wilde weten hoe het met hem ging, ook na alle commotie over de management fee die hij ontving voor zijn wereldverbeterende initiatief. Hij zei hierover het volgende: ‘Na de vierde keer de Alpe D’Huzes ben je helemaal kapot. Alles in je lijf zegt dat je op wilt geven. De enige reden om toch nog twee keer die berg op te gaan is degene waarvoor je op de fiets bent gestapt. En dat gevoel, iets compleet onbaatzuchtigs doen, die drijfveer, geeft je zo’n onbeschrijfelijk goed gevoel, dat ik dat in alle facetten van mijn leven terugzoek. Voor deze commotie stond ik op met de gedachte ‘wat kan ik vandaag doen voor een ander’ en na deze commotie is dat nog zo. Dat is niet veranderd. Ik ga gewoon door.’ Hij kwam, hij zag en zal weer overwinnen” – aldus Lennard van der Poel.

Lees hier het hele artikel.