Visuele dataparels

Tags

Related Posts

Twitter

Nieuwsbrief

Share This

Visuele dataparels

Hoe maak je meer informatie van de data uit het Kennisdashboard? Deze vraag heeft geleid tot een experiment met een tool voor Business Intelligence waarmee het mogelijk is om data uit het Kennisdashboard (maar ook uit andere bronnen) samen te voegen en om te zetten tot dynamisch oproepbare visuele pareltjes.

Spotfire add on

Dat het Kennisdashboard belangrijke data registreert en omzet in een strak Kennisfitheid percentage weten we inmiddels. Ook is een aantal standaardrapportages (zoals het vergrijzingsoverzicht en de kennisdemografie) al in het Kennisdashboard zelf op te roepen. Met een verbinding naar de BI tool Spotfire (geleverd door Business Intelligence specialist Rivium), gaan we nog een stapje verder en zijn de mogelijkheden eindeloos. Met deze add on op het Kennisdashboard creëer je maatwerk managementinformatie en visuele pareltjes. Uw Excelsheets worden eenvoudig omgezet naar mooie, begrijpbare stuur-informatie. Maar wat nog belangrijker is: Het stelt u zélf in staat de uw gegevens te analyseren en nog beter te begrijpen, zodat u nog beter kunt sturen!  Ook het combineren van data uit het Kenisdashboard met andere gegevens uit productiesystemen of personeelsdossiers behoort tot de mogelijkheden.

Kennis in beeld op de kaart van Nederland

Neem het voorbeeld van een zorgaanbieder die nationaal opereert en werkt in verschillende regio’s. Met Spotifre extraheer je zonder problemen de onderstaande kaart van Nederland, die laat zien waar welke kennis zit en van welk niveau deze kennis is. Hierin zie je in één oogsopslag de verschillen en de overeenkomsten tussen de verschillende regio’s. En het mooiste is misschien nog wel; als je eenmaal een rapport gemaakt hebt waar data in staat die voor u direct bruikbaar is, blijft dit rapport bestaan en blijft het actuele data uit het Kennisdashboard halen. Je hoeft het alleen nog maar aan te klikken en er verder niets meer aan te doen!

Mogelijkheden

Deze tool is in te zetten voor alle data die beschikbaar is in het Kennisdashboard. Denk aan het in één beeld vatten welke cruciale kennis uw bedrijf verlaat door pensioen. Of een overzicht van de Single points of knowledge en de belangrijkste risicozones. Een kennisdemografie zoals hierboven, per stad, provincie of landelijk. Laat uw fantasie de vrije loop! Aan alle denkbare combinaties van nullen en enen kun je met de Spotfire add on extra lagen toevoegen, waardoor uw managementinformatie wordt verrijkt en nóg bruikbaarder wordt.

Wil je ook eens een kijkje nemen in de toekomst van managementinformatie? Neem contact met ons op voor een demo!

TIBCO1

Visuele parel met behulp van Spotfire

TIBCO2

Visuele parel met behulp van Spotfire