Slim netwerken

Tags

Related Posts

Twitter

Nieuwsbrief

Share This

Slim netwerken

Het belang van een goed netwerk wordt steeds belangrijker. In een tijdperk waarin we massaal aan de flexwerkplekken gaan, we steeds meer outsourcen en er steeds meer diverse kennis nodig is, is een kwalitatief sterk netwerk een must. Maar wie heeft er tussen al dat flexwerken en conferencecallen nog tijd om aan face to face netwerken te doen?

De netwerkdag 2.0

Bloei faciliteert samen met Veenis Professional Services (VPS) de Netwerkdag met het Kennisdashboard. Als je in je eentje in een ruimte voor potentiƫle LinkedIn connecties staat, is het een ware kunst om net die persoon eruit te pikken die voor jou van belang kan zijn. Maar ter voorbereiding op de Netwerkdag is er essentieel voorwerk gedaan: van te voren weet je al wie wat weet en wil weten. Ideaal: op deze manier hoef je niet willekeurig mensen aan te spreken, maar kun je gericht op diegene afstappen die voor jou interessant is. Je kunt zelfs je openingszin van te voren bedenken en personaliseren. Je weet immers al een hoop van je gesprekspartner.

Transparante kennis

Voorafgaande aan de Netwerkdag vragen we alle deelnemers hun kennis in te vullen in het dashboard. Dit kan snel en handig via de speciale KennisApp voor de smartphone. Een aantal dagen van te voren kunnen de deelnemers al een kijkje nemen in de kennisprofielen van andere aanwezigen. Gedurende de netwerkmomenten kun je elkaar niet alleen via de KennisApp vinden, maar ook via de uitgeprinte profielkaarten die te bekijken zijn op een groot bord in de ruimte. Met een uur netwerken heb je zo maximale kans op effectieve gesprekken voor jouw concrete vraagstuk en kennisaanbod en kun je veel goede contacten opdoen.

Met de Netwerkdag heb je in twee uurtjes meer contactmomenten dan in weken of jaren!