Share app, swipe en share je kennis

Tags

Related Posts

Twitter

Nieuwsbrief

Share This

Share app, swipe en share je kennis

We werken er al een tijdje aan: de Share app. Een app waarmee we kennisaanbod en kennisvraag aan elkaar verbinden waarbij dit op een natuurlijke manier ontstaat. Zonder te managen.

We hebben geleerd van het web en social media. Wikipedia is een mooi voorbeeld van wat je met kennis delen kunt bereiken. Wikipedia is ontstaan en niet gemanaged. We hebben geleerd van microblogs; het moet kort, snel, verbindend en leuk. We willen geen implementatietrajecten meer, in plaats daarvan vertrouwen we op de intrinsieke motivatie van de mens om een verschil te willen maken en op het viral effect, onder het mom van ‘plant een zaadje en kijk waar het toe leidt.

Graag stellen we aan je voor, ons zaadje: de Share app.

Kennisuitwisseling start met een vraag. Deze kun je in de app stellen. Vervolgens kunnen kennisdragers, gebaseerd op het Tinder-principe ‘Swipe right to like or left to pass’ links swipen om een vraag te helpen beantwoorden en rechts te swipen om een vraag over te slaan. Het systeem is zelflerend en zelfregulerend. Aan de hand van de vragen die je helpt beantwoorden, wordt jouw kennisprofiel bijgewerkt. Kennismanagement. Zo simpel is het.

De Share app Beta is nu te downloaden voor iOS. Probeer het uit en maak het verschil. We komen graag langs om de mogelijkheden (in-company/netwerken/verenigingen/etc) te bespreken! Neem contact op met Mike@bloei.nl.

 

make a difference v7