Mobile warriors

Tags

Related Posts

Twitter

Nieuwsbrief

Share This

Mobile warriors

MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op allerlei vlakken. MEE vergroot bij veel gehandicapten de zelfredzaamheid en de kwaliteit van bestaan. Met hun kennis en ervaring zetten zij zich in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking. Zo maakt MEE meedoen ook echt mogelijk. Er zijn 22 MEE organisaties, ondergebracht in 1 overkoepelende vereniging en er werken 3000 mensen. Deze 3000 consulenten helpen beperkte mensen de weg vinden in de hedendaagse samenleving.

De visie van MEE spreekt ons erg aan; ‘Met iedere euro die je aan ons besteed, bespaard je vier euro op echte zorg.’ Er schuilt daadkracht, wilskracht, overlevingsdrang in deze uitspraak. Het is gebaseerd op het idee dat MEE een preventieve functie heeft. Ze maken mensen zelfredzaam. Ze doen iets waar ze met hart en ziel in geloven. Dat inspireert ons.

MEE slaat een nieuwe weg in. Ze willen zich nog meer gaan richten op de burgers; in plaats van in 22 grote verzamelpunten naar lokale buurthuizen. Ze willen de straat op. Direct op zoek gaan naar de mensen die hun hulp kunnen gebruiken. MEE hulpverleners worden mobiele consulenten. Als krijgers gaan ze de wijk in om als Robin Hood de zwakke op te sporen en te beschermen.

Door de inspirerende visie van MEE en de daadkracht achter hun plannen zijn er tandwieltjes gaan draaien in de Bloei hersenen. Als je op straat loopt om de zwakke te beschermen is het belangrijk om kennis paraat te hebben. Ook de kennis die jij niet hebt. Je moet de cliënt direct, right then and there verder kunnen helpen. Soms zal toegang tot geschreven informatie genoeg zijn, maar vaak – als je het antwoord zelf niet weet – zul je het een collega moeten vragen.

‘Met iedere euro die je aan ons besteed, bespaard je vier euro op echte zorg.’ Laat dat zien! Als dit echt zo is, dan moet er ergens een plek zijn waar je kunt aangeven wat je doet en waar je je tijd aan kwijt bent. Zo wordt voor iedereen inzichtelijk dat MEE inderdaad verschrikkelijk relevant is.

Inmiddels zijn we in gesprek met MEE over mogelijke uitbreidingen van de KennisApp, die voldoet aan bovenstaande eisen. Wij geloven er in.